espa2

Παγκόσμιο συνέδριο για την διατροφή των γαλακτοπαραγωγών αγελάδων

Ήμασταν εκεί. Η ομάδα της Αγροκτηνοτροφικής συμμετείχε στο παγκόσμιο συνέδριο για την διατροφή των γαλακτοπαραγωγών αγελάδων. Δεν θα μπορούσαμε παρά να είμαστε παρόντες σε ένα τέτοιο γεγονός και να παρακολουθήσουμε από κοντά όλες τις εξελίξεις στον τομέα της διατροφής των αγελάδων. Στα πλαίσια του συνεδρίου επιστήμονες και επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία στον τομέα της αγελαδοτροφίας, παρουσίασαν τις τεκμηριωμένες απόψεις τους.

Κεντρικό θέμα των ομιλιών για το 2023 , ήταν το «Feed efficiency». Θα μπορούσαμε να αποδώσουμε αυτόν τον όρο,ως αποδοτικότητα διατροφής. Δηλαδή μιλάμε για την παραγωγή (γάλα ή κρέας) που πετυχαίνει ένα σιτηρέσιο . Για να συμβεί αυτό , οι πρώτες ύλες που περιέχει πρέπει να χρησιμοποιηθούν από το ζώο. Με άλλα λόγια , το αληθινό κόστος της διατροφής αξιολογείται από την αποτελεσματικότητα του σιτηρεσίου. Έχετε σκεφτεί άραγε πόσο ακριβό μπορεί να αποδειχθεί ένα οικονομικό σιτηρέσιο ,το οποίο τελικά δεν θα πεφθεί στην μεγάλη κοιλία ενός προβάτου ή μιας αγελάδας και θα καταλήξει στην κοπριά; Στόχος λοιπόν, είναι να μειωθούν οι απώλειες τόσο για λόγους οικονομίας (σε μια περίοδο άλλωστε που οι τιμές των ζωοτροφών είναι υψηλές ή οι ζωοτροφές σε έλλειψη ) αλλά και για να μειωθούν οι επιπτώσεις στο περιβάλλον από το εκπεμπόμενο μεθάνιο (μια προοπτική η οποία προς το παρόν δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα στην χώρα μας) . Μαθαίνουμε λοιπόν πρώτοι τις παγκόσμιες τάσεις και γινόμαστε καλύτεροι ,για να συμβάλλουμε στην βελτίωση των αποδόσεων του κοπαδιού σας.

Μαζί μας και η Diamond V . Μια εταιρεία με παρουσία 80 ετών παγκοσμίως , πρωτοπόρος στο χώρο των προϊόντων ζύμωσης ( μαγιά ) , παρέστει ως υποστηρικτής του συνεδρίου αλλά ταυτόχρονα οι άνθρωποί της παρουσίασαν όλα τα νεότερα δεδομένα των ερευνών τους στην διατροφή των μηρυκαστικών. Αξίζει να αναφέρουμε πως εδώ και 4 χρόνια, έχουμε την χαρά να είμαστε ως Αγροκτηνοτροφική ο επίσημος και αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Diamond V στην Ελλάδα.

Ενημερωθείτε από τους τεχνικούς και τους πωλητές μας , για την χρήση της Diamond V καθώς και πως θα σας βοηθήσει να πετύχετε ένα «οικονομικότερο σιτηρέσιο».

Σύντομα θα σας ενημερώσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την Diamond V , για το πως την έχουμε εντάξει στα προϊόντα ιδιοπαραγωγής μας , καθώς και για ό,τι νεότερο ετοιμάζουμε.

Μείνετε συντονισμένοι…….

Μας αρέσει να γινόμαστε καλύτεροι , για να γίνεστε καλύτεροι.